Over Sikkens

Sikkens heeft sinds de oprichting meer dan 225 jaar geleden een duidelijk doel: eerste klas producten en services leveren.

Voortdurende verbeteringen van de marktleidende producten

Sikkens is een internationaal erkend merk dat dankzij de passie voor alleen de beste kwaliteit klanten overtuigt. Door een reeks fusies en bedrijfsovernames werden Sikkens in 1960 internationale marktleider. Tegenwoordig is Sikkens onderdeel van de AkzoNobel-groep en behoort daarmee tot de grootste fabrikant van verven en lakken ter wereld.

Meer met minder

We streven naar duurzaamheid in elke (nieuwe of verbeterde) formule! De afgelopen 15 jaar heeft Sikkens een sterke basis gelegd voor haar ambitie inzake duurzaamheid. Zo verminderen wij de VOS-niveaus (vluchtige organische stoffen) in onze producten en verlagen we onze CO2 -voetafdruk. Wij geloven dat er een betere toekomst mogelijk is voor onze planeet als we samenwerken om 'veel meer te doen met veel minder'. We passen deze filosofie toe op de ontwikkeling van onze producten, diensten en werkwijzen in alle aspecten van het schilderproces. We zijn toegewijd aan het verbruiken van minder water en energie en het gebruiken van minder middelen en grondstoffen in elke fase van de waardeketen. Dit kan alleen worden bereikt door samen te werken: van het herinrichten van onze producten, het optimaliseren van onze activiteiten tot het samenwerken met leveranciers, klanten en eindgebruikers.

Dow Jones Sustainability Index

Als bewijs van onze betrokkenheid in deze initiatieven zijn we voor het dertiende jaar op rij een van de leiders op in de Dow Jones Sustainability Index. Deze duurzaamheidsindex is de eerste internationale maatstaf voor duurzaamheid en brengt de prestaties van bedrijven wereldwijd in kaart op basis van economische, ecologische en sociale criteria.

Gerealiseerde projecten